Organisatie

Groene Schuur is het verenigingsgebouw van Stichting Exploitatie Jongeren19NU Lelywolde. Zowel het bestuur, als al het personeel, zijn vrijwilligers.

Geschiedenis:

Jongeren 19nu Flevoland werd op 10 december 1971 opgericht. Iedere jongere vanaf 16 jaar kan lid worden van onze vereniging. Met ruim 2000 leden de grootste, provinciaal georganiseerde jongerenvereniging in Flevoland.

Onze activiteiten worden voor en door leden georganiseerd en vervullen altijd een behoefte die er is bij onze leden. Een voorbeeld, onze verenigingsgebouwen zijn jarenlang een plaats om veilig uit te gaan. We worden hierin gedoogd door de regionale horeca, omdat er ruimte is tussen vraag en aanbod. De rolverdeling met plaatselijke horeca is aan het veranderen. Dit soort ontwikkelingen in de regio en behoefte van jongeren in Flevoland bepalen uiteindelijk de koers van Jongeren 19nu. Binnen onze doelstelling kunnen we echter alle kanten op.

De belangrijkste bestanddelen van Jongeren 19nu zijn de afdelingen Noordoostpolder, Dronten en Lelywolde. De meeste activiteiten worden georganiseerd in de drie verenigingsgebouwen. Deze staan verspreid over Flevoland met ‘de Buren’ te Emmeloord, ‘Cultus Inn’ te Dronten en de ‘Groene Schuur’ te Zeewolde. De exploitatie van deze gebouwen is geregeld via aparte stichtingen gerelateerd aan de afdelingen.

Activiteiten:

Binnen Groene Schuur zijn er verschillende activiteiten. Activiteiten zijn: feesten, bus uitjes, dagjes weg, survivalbaan, etc.. Sinds 2015 beperkt Groene Schuur zich tot alleen de feesten, om de dip in leden en bezoekers te overbruggen. Per 2017 worden er weer meer verschillende activiteiten gepland.

Lid worden?

Lid worden van Groene Schuur heeft verschillende voordelen. Zo krijg je meestal gratis entree of een goede korting. Daarnaast steun je ook Groene Schuur in zijn bestaansrecht. Zodra er weer uitjes komen, heb je hier ook voordeel van. Wil je lid worden? Dit kost maar €30 per jaar en kan via http://j19nu.com/lid-worden.

Vrijwilligers:

Groene Schuur bestaat uit een hechte club van vrijwilligers. Hierin maken wij onderscheid tussen het bestuur, de barvrijwilligers, de artiesten en de klussers. Het bestuur draagt altijd de verantwoordelijkheid over Groene Schuur. De barvrijwilligers wisselen af op de verschillende feesten en zorgen voor het plezier van iedereen. De artiesten zijn ook vrijwilligers, om hun eigen talenten te ontwikkelen en om hun passie voor muziek te uiten aan de bezoekers van Groene Schuur. De klussers zijn er voor de kleine dingen, schilderen, opknappen of voorbereiden van activiteiten.

Pers/Media:
Tijdens activiteiten van Jongeren19NU Lelywolde kunnen er beeld- en/of geluidsopnamen gemaakt worden. Een ieder die deze activiteit(en) bezoekt stemt toe in het maken van deze beeld- en
geluidsopnamen alsmede de openbaarmaking en reproductie daarvan. In het kader van openbare orde en veiligheid kunnen deze opnamen aan derden worden getoond.

Huidige bestuur:
Voorzitter: Bas Smeets
Penningmeester: Thijs Meyer
Secretaris: Joram van Twillert
AB*: Kevin Vonk
AB*: Sander de Waal
AB: Manon van Zanten
AB: Bart Schriever
AB: Lars Graaman
AB: Romy Hagen
AB: Itsjan Keidel
AB: Dave Heerink
AB: Yarima Dunnink

*= Algemeen Bestuurslid

bestuur-groene-schuur-1
V.l.n.r: Bas, Dave, Bart, Sander, Romy, Kevin, Manon, Thijs, Lars, Itsjan.
Foto door Max Wolters. Joram en Yarima ontbreken op de foto.